De Groene Weide - groene geesten gezocht!

Als voetbalvereniging zijn wij supporter van schoon. We vinden het belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen voor onze omgeving. Een schoon sportpark is één van de manieren om als club duurzaam om te gaan met onze omgeving. Om die reden staan er overal al containers om blikjes en plastic te scheiden van het overige afval. Bij binnenkomst op het sportpark wordt er door middel van posters aandacht gevestigd op het schoonhouden van ons sportpark en her en der wappert een vlag of hangen posters of banners die ons allemaal wijzen op onze verantwoordelijkheid om onze rommel op de juiste manier op te ruimen. Recent zijn er rondom het terras 'peukenpalen' geplaatst om ervoor te zorgen dat er niet overal peuken op de grond worden weggegooid.
Elke maandag is er een groep vrijwilligers die met de prikstok op zoek gaan naar zwerfafval. Vrijdag is er een groep leerlingen van de Entree opleiding op ons park actief. Zij zorgen ervoor dat het afval dat niet in de juiste container is gegooid alsnog gescheiden wordt zodat we ons afval zuiver kunnen aanleveren aan de Omrin.

Een schoon sportpark is slechts de eerste stap in een veel grotere droom. En die grote droom is een schoon sportpark, waar afval geen kans heeft. Een sportpark waar, ondanks het vele kunstgras, ook het 'echte' groen welig tiert. Waar diversiteit in beplanting, vogels en beestjes zorgen voor een echte park-uitstraling. Een sportpark waar het voor de bezoekers goed toeven is. De droom is dat de Magere Weide bekend komt te staan als de Groene Weide!

Er zijn al contacten gelegd met de andere bewoners van de Magere Weide, De Bontekoe, de Noorderhof, de Stadskerk die zich binnenkort vestigd in het oude Enexis gebouw. Allemaal hebben we de droom om van de Magere Weide de groene long van het westen van Leeuwarden te maken. Daarom deze oproep voor 'groene geesten'. Ben je begaan met de natuur, houd je van bloemen, planten, vogels en beestjes en zie jij de potentie van de Magere Weide als groene long? Heb jij ideeën over hoe we nog duurzamer met onze omgeving kunnen omgaan? Dan zijn we op zoek naar jou!
Het project staat nog in de kinderschoenen, het kan alle kanten nog opgaan, maar als jij ideeën hebt, als je nu al de meest fantastische visioenen hebt over wat het kan worden, dan is dit je kans om die visioenen werkelijkheid te laten worden.

Wil je meewerken aan deze ontwikkeling, op welke manier dan ook? Of heb je ideeën hierover? laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken

Bcl
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia