Futsal Frisia 2 wint zaalvoetbaltoernooi COTKBron :  Huis aan Huis  - Foto: Simon van der Woude

LEEUWARDEN – Het COTK Jan Kostelijk zaalvoetbaltoernooi heeft bij de heren Futsal Frisia 2 als winnaar opgeleverd. In de finale werd Blauw Wit ’34 (veld) na strafschoppen verslagen.  

Er deden dit jaar zestien heren- en zes damesteams mee. De wedstrijden werden gespeeld in sporthal het Kalverdijkje. De dames speelden hun toernooi in zijn geheel op zaterdag 23 december en daar legde Sint Annaparochie beslag op de titel.

De heren begonnen diezelfde zaterdag (poulefase) maar voor hen viel de ontknoping pas op vrijdag 29 december. In de finaleronde werden acht teams over twee finalepoules verdeeld. Futsal Frisia 2 bleek in een poule met Futsal Frisia 1 (2-0), Nicator (1-0) en Flamingo Zaal 1 (3-1) de sterkste. Blauw Wit ’34 (veld) versloeg respectievelijk SC Leovardia (3-0), FVC (3-2) en Flamingo Zaal 2 (3-1). Na de reguliere speeltijd was de finale (2-2 eindstand) nog niet beslist. Futsal Frisia 2 toonde zich koelbloediger in het nemen van penalty’s (driemaal raak) dan Blauw Wit ’34 (tweemaal raak en één keer mis) en ging derhalve met de beker aan de haal.

Fotograaf Simon van der Woude schoot bovenstaande wedstrijdbeelden. 

De opbrengsten van dit toernooi gaan naar verschillende goede doelen binnen de gemeente Leeuwarden die gericht zijn op het welzijn van mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Welke dat precies zijn kunt u nalezen op www.cotk.nl. Een volledig overzicht van de uitslagen vindt u op www.cotkuitslagen.nl.

Afdrukken

Bcl
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia