Frisia M013-3 – GAVC MO13-1

Zaterdag 10 februari, de start van de 2e helft van de competitie. Na een positieve eerste seizoenshelft, waar gaandeweg steeds beter gevoetbald werd er veel verloren maar uiteindelijk werden er ook wedstrijden gelijk gespeeld en uiteindelijk zelfs gewonnen.

Daarna volgde de zaalcompetitie. Een hele nuttige competitie zo is gebleken. In de zaal werd voor een aantal speelsters duidelijk wat hun beste positie lijkt te zijn. Zo heeft Sterre aangetoond dat ze een prima keepster is en liet Mare zien dat ze een geweldige laatste man is.

De start dus van de voorjaarscompetitie, het voorjaar is begonnen! Nou, nog niet helemaal. Met de temperatuur rond het vriespunt en zelfs een klein laagje sneeuw voelt de zomer nog ver weg.

Met iedereen dik aangepakt begon de wedstrijd op het eveneens heerlijke tijdstip van 8:45u.
Direct bleek dat de nieuwe indeling van de competitie ook een gelijkwaardigere tegenstander had opgeleverd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd waarbij Frisia een licht overwicht had. Met Britt en Selma als aanvulling op het compleet aanwezige team werd langzaam steeds meer vijandelijk terrein gewonnen en kon Suze voor de eerste maal gevaarlijk worden met een bal op de buitenkant paal. Frisia was duidelijk de bovenliggende partij en niet lang daarna wist Sylke de ban te breken na een mooie aanval en de terechte 1-0 was een feit.

Coaches tevreden, publiek enthousiast, en even leek het wel +10° C in plaats van -1. In de fase daarna was het simpelweg wachten op de 2-0, 3-0, 4-0 en ga zo maar door. Er was echter één probleem: een doel blijkt van verticale en horizontale balken te zijn gemaakt en het handigst is bij voetbal om hier tussenin te schieten. Zo niet Suze, zij was blijkbaar opgestaan met het plan om vandaag zo vaak mogelijk een van deze balken te raken, en dat zou haar lukken. Maar liefst 4x! heeft zij de paal weten te raken. Tussendoor wist zij nog wel het net te vinden maar deze goal werd afgekeurd vanwege hands.

En een aloude voetbalwet trad in werking. Als je zelf niet weet te scoren valt de bal bij jou wel in het doel. En dat gebeurde helaas kort voor de rust. Een mooie aanval van GAVC werd onhoudbaar ingeschoten, 1-1 met de rust.

Enigszins uit het loot geslagen werd de meiden verteld dat deze wedstrijd absoluut niet verloren zou mogen worden, dat mocht gewoon niet gebeuren. Met het advies om gelijk weer direct volle bak in actie te gaan bij de start van 2e helft begon deze toch niet zoals gewenst. Koud begonnen werd onze verdediging weggespeeld en stond het 1-2. Ongeloof alom.

Maar waar Suze de eerste helft pech had, viel het kwartje nu wel goed, met enig geluk werd de 2-2 gemaakt. Een boeiend duel ontvouwde zich waarbij de geschiedenis zich herhaalde: wederom pech in de verdediging en wederom op achterstaand maar weer Suze wist de gelijkmaker binnen te tikken.

3-3 met nog 10 minuten op de klok. Coaches in overleg over wat te doen, het punt koesteren of gaan voor de volle winst. Eigenlijk was er maar één keuze: aanvallen. En de op het middenveld geweldig spelende Britt bekroonde haar wedstrijd met een prachtige uithaal laag over de grond in de rechter onderhoek

Dit mocht niet meer misgaan en dat zou het ook niet. In de slotminuten was Sylke er als de kippen bij om een door de keepster losgelaten bal eenvoudig in te tikken, wat direct het laatste fluitsignaal betekende.

Blijdschap alom, de kou was direct vergeten. Een groot compliment aan alle speelsters: Mare als rots in de branding achterin, Merle als bikkel die altijd blijft gaan, Danique onze pitbull, Mirte op karakter na 1,5 week griep, Sterre die het geweldig doet op doel, Sylke met haar geweldige snelheid en Suze als man, uh vrouw van de wedstrijd. Selma en Britt ook bedankt voor jullie geweldige inzet!

Tot volgende week.

 

Afdrukken

Bcl
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia