Na Dotan ook ‘Ut Vijfde’ onder vuur na misbruik social media


 
Ja, beste mensen, u leest het goed. ‘Ut Vijfde’verkeert in zwaar weer. Noodweer zelfs! De bekende popartiest Dotan is flink door het stof gegaan omdat hij tientallen nepaccoounts aanboorde om zijn prille artietsenbestaan een boost te geven. Recent bood hij zijn excuus aan tijdens zijn optreden bij RTL late Night en gaf hij toe naiief en wellicht een beetje té ambitieus te zijn geweest. Eén en ander kwam aan het licht door een onderzoeksjournalist van de Volkskrant. De gifbeker van Dotan moet wel echt helemaal leeg nu is gebleken dat alle liedjes van Dotan ingezongen zijn door Millie Vanillie. U zult nu wel denken, wat heeft deze kwestie te maken met ‘Ut Vijfde’? Welnu, allereerst vooropgesteld dat dit een bijzonder goede vraag is. Onderzoeksjournalist Radbrouwt Nath van opinieweekblad ‘Van Flat tot Flat’heeft documenten van ‘Ut Vijfde’onder ogen gekregen die het zonnige daglicht amper kunnen verdragen. Kern en uitkomst van het onderzoek is namelijk dat ‘Ut Vijfde’ afgelopen jaren fictieve accounts kocht om zo de populariteit van ‘Ut Vijfde’ te vergroten op facebook. Ook zijn er meerdere personen benaderd om elke week iets positiefs te melden over ‘Ut Vijfde’ via facebook.  Ene Betty L te Harkema is de afgelopen jaren meerdere keren benaderd om een account aan te maken om vervolgens alleen maar leuke anekdotes te posten omtrent ‘Ut Vijfde’. ‘Ik werd op een zaterdagavond in een kroeg te Leeuwarden aangesproken, aldus Betty, door ene Jaap T te L, of ik zsm een account te maken op facebook om vooral aan te geven wat voor goede leider Jaap T. wel niet was. Ook moest ik zelf flyers maken en deze persoonlijk langsbrengen in diverse buurten rondom ‘De Magere Weide’. Het vervelendste was nog wel dat ik  die flyers zelf moest maken en ik ook financieel verantwoordelijk was voor de distributie. Per flyer moest ik maarliefst 2,00 euro betalen. Weigerde ik mee te werken, dan kreeg ik een klap, aldus Betty Van Veen, Toutenburglaene 5, 8827 LX te Harkema (tel. 06- 71253794, BSN 1020 78 761), die begrijpelijkerwijs niet met naam en toenaam in dit verslag genoemd wil worden.
 
Ook Hendrik de Boer , Boeierstraat 7, 8927 AL te Leeuwarden, (06 -27273529, BSN 12 14 1677), die alleen geheel anoniem zijn verhaal wil doen, erkent benaderd te zijn door Frisia 5.  Ik werd op een doordeweekse avond gebeld door ene Gerton W. of ik een account aan wilde maken op fb en dan vooral de enorme aantal toeschouwers te bedanken die bij een thuiswedstrijd van ‘Ut Vijfde’aanwezig waren. Het was overigens net zoals bij Jaap T. het geval was, een bijzonder kort gesprek. Ik moest aangeven dat ik er versteld van stond dat er bij elke thuiswedstrijd zo verschrikkelijk veel mensen aanwezig waren. Ik moest meerdere malen de term ‘stijf uitverkocht’ bezigen. In werkelijkheid, naar nu blijkt, kwamen er in werkelijkheid maar 4 toechouwers bij ‘Ut Vijfde’. Ook ik werd bedreigd met een klap als ik weigerde om mee te werken’. Nou ja onder druk heb ik dus toegezegd. Ik moet nog dikwijls erg huilen’, aldus een zwaar aangeslagen en volstrekt anonieme Hendrik de Boer
 
Maartje van Zijwegen, Prins Clausflat 18, 8935 AA Leeuwarden, 18 hoog(3x bellen graag) , 06-12765414, BSN 18779920, ondervindt nog steeds de naweeen van de corrupte praktijken van ‘Ut Vijfde.
’Ook ik werd gebeld, maar niet door Gerton W. of Jaap T, maar door een zekere Erik R. Ik weet het nog goed goed. Het was op een dinsdagavond en GTST was net begonnen. Het beloofde een spectaculaire aflevering te worden, want Arnie Alberts was sinds enige tijd vermist, toen ineens de telefoon ging. In tegenstelling tot de gesprekken van Hendrik en Betty was dit een ellenlang gesprek. Nou ja, een gesprek kan ik het niet noemen. Het was meer een betoog. Ik deed mn mobiel op de speaker zodat ik GTST uit kon zien, maar ook Opsporing Verzocht, Opgelicht, Ik vertrek en Pauw . Ik kijk ook altijd naar de herhaling van Pauw omdart ik de vragen van Jeroen pas na de 2e keer begrijp, maar dit terzijde. Toen ik besloot naar bed te gaan zag ik dat mn mobiel nog aanstond en ik nog steeds Erik R aan de lijn had. Ik had gelukkig die week vrij dus de dagen erna heb ik kennen benutten om het betoog van die malle Erik R terug te luisteren. Nou, het was behoorlijk onsamenhangend allemaal, maar het kwam erop neer dat ik dus een account aan moest maken op facebook, zoniet dan kreeg ik n klap. Zoiets was het’, aldus Maartje die nu gelukkig weer op therapeutische basis aan t werk is
 
 
 
Zojuist genoemde leider Gerton W. reageert geschokt. ‘Ik weet dat er in t verleden dingen  zijn gebeurd die, met de wetenschap van nu, anders hadden gekund. Net zoals popzanger Dotan wilde ‘Ut Vijfde’zich bewijzen en de gezonde concurrentie aangaan met het eerste elftal, waar wél zo’n 23 mensen op afkomen bij een thuiswedstrijd. Kijk, dat wilden wij ook, wij toonden ons misschien iets té ambitieus. Wij willen ook graag even nababbelen met de toeschouwers na de wedstrijd, maar ja, de toeschouwers (het zijn er vaak maar een stuk of 3) zijn binnen 8 minuten na aanvang van de wedstrijd alweer weg.
 
Ook medeleider Jaap Terpstra trekt onmiddellijk zijn boetekleed aan wat betreft het misbruiken van social media. ‘ik ben niet trots op hetgeen we flikt heffe de laatste jaren. Ook wij heffe feesboek inderdaad  (mis)bruukt om meer toeskouwers naar onze wedstrieden te krije. Dat tevens willekeurige voorbijgangers oppe Nieuwestad in Leeuwarden gedwongen werden om naar onze wedstrieden te komme is oek wel  es voorkomen, ja. Nou ja ,wel es, structureel eigenlijks, de afgelopen 15 jaar. Ook zij moesten een account aanmaken op feesboek en vervolgens aangeve hoe leuk t wel was niet bij frisia 5. Deden ze dat niet, dan werden er dreigmeels verstuurd, of we stuurde Bertje Timmer , dou weest wel die dekdakker, dr op af. Nou dan weest t wel, Ted. De eerstvolgende tuuswedstriet was t weer volle bak hoor! Alle 3 toeskouwers ware weer present, wel gehuld in verband of gips, maar dat wat slechts een detail. Maar, beste Ted, met de kennis van nu, hadden we t miskien wat anders aan mutte pakke. Ook hef ik vaak een leugen mutte bedenke om niet te voetballe. Su staat ergens op de website beskreven dat de wedstriet tegen Surhuusterveenklooster in 2015 niet door kon gaan. We gaven op als reden dat we geestelijk en fysiek niet in staat ware om te voetballe vanwege het plotselinge overlijden van Eddy Wally, dou weest wel die popzanger uut Belgie,. In werkelijkhiet waren we toen bij Pinkpop om Corry Konings en Sieneke in levende lijve te aanschouwen. Topweekend’
 
Oek toen Anneke Grohloh besloot te stoppen met toeren heffe we een wedstriet af late lasse, de werkelijke reden was dat we toen een kegelavond hadden bij De Friesche Club. Nou Ted, ik ken dij vertelle, ik was toen oek as een kegel hahahahahaha, snapst m Ted??? kegelclub, must met een bal wat kegelkes om gooie en dan as een kegel tuuskomme.. hahaha skriefst t wel ffe op?
 
Maarre nu effe serieus, we heffe spiet van dizze praktieke en we zulle beterschap belove en nou ik dy toch aan de lijn hef Ted. Dr mut mij nog 1 ding van het hart voordat dat oek weer in de kranten komt. De laatste 2 seizoenen wordt Bertje Timmer wekelijks via de KNVB-app tot speler vanne week gekozen. Ik mut bekenne, oek dat is niet waar, hij het dit seizoen nog maar 8 minute bald, maar omdat ie bij iedereen t dek dakt, kiezen wij m wekelijks tot ‘Man Of The Match’. En as t nou oek een goeie dekdakker was… helemaal niet, die jonge dekt maar wat…hahahahah hoe vienst m, Ted?? Hij dekt maar wat ipv ‘hij doet maar wat’, hahahhahah hoe bedenkt Jaapie ze toch hé Ted???
 
Hoe dan ook beste lezers, zoals ik al aangaf, ‘Ut Vijfde’ verkeert dus in zwaar noodweer, ook op sportief gebied. Binnen 1 maand 3x verloren , 2x van Nicator, een prima overwinning op Trynwalden (10-2) en afgelopen zondag onnodig verloren van Bergum (1-3). Hoogtepunt was echter wel de 7 heerlijke panna’s van Gerton. Tevens werd er nog gelijkgespeeld tegen Emmeloord (beker) maar na strafschoppen alsnog uitgeschakeld in de laatste minuut door een mooi afstandsschot  (ik schat vanaf een meter of 16) van de tegenstander, al had dit doelpunt wel veel weg van buitenspel. Hoe dan ook, het roer moet om mensen!!! We kunnen dus wel wat support gebruiken, dat zijn wij u verschuldigd! U bent dan ook allen van harte uitgenodigd om de eerstvolgende thuiswedtsrijd van Het Vijfde GRATIS bij te wonen. Wat u daarvoor moet doen is eigenlijk heel eenvoudig. Gewoon een accountje aanmaken op facebook en daarop aangeven wat voor een geweldig team ‘Ut Vijjfde’ wel niet is. Doet u dat niet, dan ontvangt u binnen afzienbare tijd een rake klap.
 
Weet jij trouwens ook iets over ‘Het Vijfde’ wat eigenlijk het daglicht niet kan verdargen en wil jij dat volstrekt anoniem met ons delen en ben jij toevallig een vrouw, stuur dan een motivatiebrief + foto naar de redactie van ‘Ut Vijfde’en wie weet komt jouw openbaring op onze website te staan. Wij kijken reikhalzend uit naar jullie spontane reacties!!
 
kusje
Ted van Driel
 

Afdrukken

Bcl
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia