L.A.C. "Frisia 1883" 135 jaar

L.A.C. "Frisia 1883" 135 jaar

 

 

Het is maar weinig verenigingen gegeven honderd vijf en dertig jaar te worden.

Het is daarom een voorrecht om bij deze mooie vereniging, Frisia 1883, voorzitter te mogen zijn.

Er hebben zich in de afgelopen 135 jaar enorme veranderingen voorgedaan en elke keer is  Frisia 1883 erin geslaagd haar weg te vinden in deze ontwikkelingen en heeft haar leidende positie in de friese voetbalwereld weten te behouden.

Immers, welke voetbalvereniging organiseert zolang voetbalwedstrijden, die jong en oud de afgelopen 135 jaar heeft geboeid en die duizenden liefhebbers naar o.a. “Magere Weide” heeft gebracht. Een voetbalcomplex op een unieke plek in de hoofdstad Ljouwert met een schitterende tribune,nieuwe velden, eigen gebouwde kleedkamers, materiaalgelegenheid, bestuursonderkomen en de fraaie kantine met de schitterende historische foto’s, vaandels en medaillekasten. Een voetbalvereniging, die ondanks de concurrentie van andere sporten in Leeuwarden, nog steeds groeit in haar ledental.

Frisia 1883 moet zich blijven ontwikkelen en blijven inspelen op de maatschappelijke ontwikkelingen.

Met alle respect voor wat er op het voetbalveld door de spelers wordt en werd gepresteerd, dankzij de inspanning van de vele vrijwilligers in de afgelopen 135 jaar, heeft L.A.C. "Frisia 1883" die naam en faam gekregen, die zij in het verleden verdiende en vandaag verdient.

Meestal geldt dat vrijwilliger-zijn niet vrijblijvend is, er wordt op ze gerekend. Ze zijn verbonden, niet gebonden. Ze zijn –ook voor Frisia 1883-onbetaalbaar, maar niet te koop.

Wil Frisia 1883 die vrijwilliger aan zich blijven binden dan moet het uitgangspunt zijn, dat men zich thuisvoelt bij Frisia 1883 en dat men er warmte, begrip, respect, veiligheid en zekerheid ontvangt.

Immers dan wordt de doelstelling van Frisia 1883 gerealiseerd: de beoefening en bevordering van het voetbalspel in de meest uitgebreide zin des woords en de propaganda voor de voetbalsport in het algemeen en die ter plaatse in de stad Leeuwarden in het bijzonder.

Iedere Frisiaan koestert hierbij de talloze herinneringen aan hoogte- en dieptepunten van de vereniging op zijn eigen wijze. Onze club is enig in haar soort en daarom zijn die herinneringen ook zo intens.

Saamhorigheid, met het doel de beste te willen zijn, is een bijzondere combinatie en levert heel wat mooie momenten op. Dit jubileum herinnert daar vol aan mee en ik ben ervan overtuigd dat u in de vele verhalen en anekdotes iets van uzelf terug zult vinden.

Daarenboven hebben we allen een ding gemeen: “ Eens Frisiaan, altijd Frisaan” en dat maakt ons tot een grote familie, ook in de tweede eeuw van ons bestaan!

 

Namens het bestuur,

Sieds Rienks

Voorzitter L.A.C. "Frisia 1883"

April 2018

Afdrukken

Bcl
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia