• Home
  • De Club
  • Archief
  • Frisia JO15-1 houdt hoop op lijfsbehoud na zege op concurrent Schalkhaar JO15-1

Frisia JO15-1 houdt hoop op lijfsbehoud na zege op concurrent Schalkhaar JO15-1

Frisia JO15-1 heeft in de tweede divisie D een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. De nummer elf van de 2e divisie D won met 3-4 van Schalkhaar, de nummer twaalf.

Een nederlaag had het lot van Frisia bezegeld, maar door de overwinning houdt de ploeg uit Leeuwarden nog hoop op het ontlopen van degradatie. Met drie wedstrijden te gaan is het verschil met ATC nu vijf punten.

Het was een aantrekkelijk duel waarin de Frisianen de betere kansen en veldspel hadden en zo een belangrijke overwinning hebben geboekt in de strijd tegen degradatie. Op sportpark de Horsterhoek werd Schalkhaar met 3-4 verslagen.

Frisia schoot uit de startblokken en had binnen drie minuten de bal al achter de keeper van Schalkhaar; 0-1. De Frisianen domineerden het spel, maar door een onoplettendheidje werd Schalkhaar zomaar in het zadel geholpen en kon de 1-1 aantekenen.

Het antwoord van Frisia kwam snel door enkele kansen te creëren. Jasper werd meerdere keren voor buitenspel afgevlagd en Stef schoot nipt over. De kansen voor Frisia maar echter komt Schalkhaar in de 27e minuut op een 2-1 voorsprong. De Frisianen tonen veerkracht en in de 30e minuut is de stand alweer gelijk getrokken door een prima doelpunt van Fernando op aangeven van Séna.

Na rust kreeg Frisia grote kansen. Fernando schoot op een voorzet van Jasper net naast en een schot van Stef mist net doel. Fernando en de inmiddels ingevallen Roan voor Nina zagen hun schoten gekeerd worden. Het waren wapenfeiten die een voorbode zouden zijn van doelpunten. Jasper die 1 op 1 met de Schalkhaar keeper kwam zag zijn schot door de Schalkhaar keeper in eerste instantie gered worden, maar de afvallende bal kwam via Roan uiteindelijk bij Fernando terecht die met succes de bal in een vrij doel kon schieten; 2-3.

In de 53e minuut komt Damien goed op en bediend Jasper die zijn voorzet op maat aflevert aan Roan en die bedenkt zich geen moment; 2-4. Frisia was de ploeg die het spel dicteerde en de kansen kreeg. Het was wachten op de 2-5, maar door half ingrijpen komt Schalkhaar met een schot vanaf de zestien meter op 3-4.

Omer van JO15-3 is er inmiddels ingekomen voor Jasper en geeft een prima visitekaartje af. Meteen slingert hij een paar aanvallen over rechts af voor het doel, dat enige dreiging veroorzaakte.
Het zijn nog 10 minuten spelen, waar de Frisianen open kansen krijgen maar verzuimen de stand uit te breiden.
Schalkhaar stelt nog verwoed een offensief in maar de kansen worden om zeep geholpen. De overwinning van de Frisianen was terecht te noemen.

Een sterk collectief gezien met goed samenspel, beleving en strijd.

Ga zo door de komende drie competitie wedstrijden dan is lijfsbehoud een feit.


 

Afdrukken

Bcl
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia