Groot veld!


De MO13-2 is nu 4 wedstrijden onderweg, dus een goed moment voor een terugblik.
Hoewel de huidige stand op de ranglijst bij de gemiddelde eredivisieploeg de bibbers oplevert, levert het bij de MO13-2 louter vrolijke gezichten op. 4 gespeeld, 2 punten. Dat is allesbehalve slecht, zeker als je bedenkt dat dit voor zo goed als het hele team de eerste wedstrijden op groot veld zijn geweest.

In de winter is namelijk besloten om alvast een voorschot te nemen op het seizoen 2019/2020 en nu al de stap naar groot veld te maken. De MO13-2 werd aangevuld met 4 toppers uit de MO13-1 waardoor met 14 speelsters de competitie werd aangevangen.
En hoewel de eerste 2 wedstrijden werden verloren (0-2 en 3-0), werden we absoluut niet weggespeeld en werden deze wedstrijden benut om het team vorm te geven en voor iedereen de juiste positie te zoeken. Na 4 wedstrijden is het dan ook een mooi moment om de balans op te maken:

We beginnen op de goal. Danja en Sterre hebben ieders 2 wedstrijden zeer verdienstelijk voor hun rekening genomen. Misschien is de overgang naar groot veld voor een keeper nog wel het grootst: ineens moet je een 2x zo groot doel verdedigen, ga er maar aan staan. Vooralsnog hebben beiden bewezen dat ze er klaar voor zijn.

Wat dan enorm helpt is een dijk van een verdediging voor je neus, en laat de MO13-2 die nou net hebben. Centraal achterin staat sinds dit jaar, rots-in-de-branding, Aletta geflankeerd door de backs Evita (synoniem voor rust en kalmte) en Mare (als rechtsachter net zo onpasseerbaar als laatste man) met daarvoor tijger Carmen als voorstopper met een verwoestend schot. Op deze positie kan ook Mirte prima uit de voeten die na wat knieklachten inmiddels weer ouderwets een luis-in-de-pels is voor haar tegenstanders.

Als de verdediging staat kan er naar voren worden gekeken. En wat als je dan beschikt over 2 centrale speelsters met een geweldig spelinzicht en drive naar voren. Victory gaat verder waar ze vorig jaar eindigde: de sleutel vormen tussen achterhoede en aanval. Niet altijd opvallend maar altijd hard werkend strooiend met passen naar voren. Naast haar op links heeft zij versterking gekregen van een van de aanwinsten: Esmay met een prachtig schot in haar linker been en dito spelinzicht. Helemaal op rechts en links zijn er meerdere opties (wat een luxe). Andere aanwinst Vera kan net als Merle vanuit het middenveld gevaar zorgen naar voren maar beiden doen daarnaast ook vol verve hun verdedigende werk.

Op rechts-half is Silke een linie teruggeschoven ten opzicht van vorig jaar. Onze dribbelkoning(in) komt zo eerder aan de bal en kan vanuit daar gevaar stichten naar voren. Vorige week resulteerde dat in de prachtige gelijkmaker tegen koploper Zuidhorn. In de spits staat net als vorig jaar Suze die een neusje voor de goal heeft en voorin altijd voor handen vol werk zorgt voor haar tegenstanders. Gescoord heeft ze nog niet, maar dat is nog een kwestie van tijd. Tot slot Danique, waar zij vorig jaar vaak op het middenveld opereerde is zij met haar snelheid en behendigheid naar voren geschoven om daar voor het nodige gevaar te zorgen.

Vandaag volgde wederom een 1-1 gelijkspel tegen de gelijkwaardige MO13-1 van Marum. Het is mooi om te zien dat de (goed bezochte) trainingen leiden tot resultaten op zaterdag. Daarnaast natuurlijk ook weer petje af voor onze vaste schare fans die ook dit jaar weer en wind trotseren in zowel uit- als thuiswedstrijden, top. Kortom, de MO13-2 kijkt met veel vertrouwen vooruit naar het restant van de competitie die zeer competitief is en dicht bij elkaar zit.

Groot veld is leuk, zo is gebleken.

Een trotse trainer/coach.
 

Afdrukken

Bcl
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia