Wedstrijdverslag zaal : Broeksterboys 1 - Futsal Frisia 2

11 September 2017

Op deze regenachtige maandagavond in September stond voor de mannen van Futsal 2 de eerste competitiewedstrijd op het programma.
De mannen van Ward Wieringa trapten het seizoen vandaag af met een op het eerste gezicht lastige uitwedstrijd in Damwoude.

Zoals vanouds kwamen de heren modieus precies op tijd voor deze wedstrijd waarin er 2 debutanten meededen: Mike van der Horn,
bij de insiders ook wel bekend als 'Hakt' maakte zijn opwachting en ook Douwe Postma maakte vandaag zijn langverwachte entree in de wedstrijdselectie.

In Sporthal de Boppeslach in Damwoude troffen de heren een prachtig groen, kortgewiekt speelveld aan en dit was natuurlijk een veelbelovend begin voor de ploeg van trainer Wieringa.
Vanaf de aftrap werd meteen duidelijk dat tegenstander Broeksterboys een lastige en ontzettend stugge tegenstander was die goed georganiseerd ten strijde trok.
De Frisianen hadden veel moeite met het creëren van uitgespeelde kansen tegen een goed verdedigende thuisploeg.
Eigenlijk waren de eerste tien minuten redelijk tam, met weinig kansen over en weer als gevolg van het feit dat beide ploegen niet tegen een vroege achterstand aan wilden lopen en daardoor weinig tot geen risico's namen in aanvallend opzicht.

Uiteindelijk was het Frisia dat de ban brak, want na een vlot lopende counter was het Marvin Baron die het eerste competitiedoelpunt van dit seizoen maakte.
Marvin werd aangespeeld vanaf de linkerkant en draaide knap weg bij de tegenstander waarna hij de bal hard en zuiver in de korte hoek schoot: 0-1.
Na dit doelpunt begon de wedstrijd een beetje los te komen en begon ook Broeksterboys kansen te krijgen die echter allemaal met niet al teveel moeite door doelman Jort Kuiphof of zijn verdedigers gepareerd konden worden.

Zo'n 8 minuten voor rust een opmerkelijk incident, want debutant Mike van der Horn ontfutselde de bal van zijn tegenstander en leek op weg naar het doel, ware het niet dat hij op grove wijze gevloerd werd door de tegenstander, een overtreding die een gele kaart opleverde. De Frisianen kregen dus te maken met een man-meer situatie maar wist hier eigenlijk weinig mee te doen doordat het baltempo niet hoog genoeg was, toen de 2 minuten tijdstraf bijna voorbij leken was er een voorzet vanaf de linkerkant van de goed spelende Marvin Baron die op waarde werd geschat door Mike van der Horn, die deze voorzet met speels gemak tot doelpunt promoveerde: 0-2.

Na dit doelpunt was Broeksterboys weer op volle sterkte en hierdoor begon de thuisploeg nu wel echt aan te zetten, in de laatste paar minuten stond Frisia hevig onder druk maar doelman Kuiphof greep een aantal keer adequaat in. De grootste kans kwam misschien wel in de allerlaatste seconden voor rust, waar een speler van de thuisploeg vrij voor Jort Kuiphof kwam, die de poging in eerste instantie neutraliseerde, maar door een rare carambool leek de bal alsnog tergend langzaam over de doellijn te rollen, ware het niet dat kilometervreter Mitchell Timmer de bal op het laatste moment van de doellijn ranselde. Toen alle kruitdampen waren opgetrokken stond er een ietwat geflatteerde 0-2 op het scorebord als ruststand.

In de tweede helft was het wederom een wedstrijd die op en neer ging waarbij Broeksterboys een optisch veldoverwicht had maar dit niet echt liet leiden tot doelrijpe kansen.
Wel moet er een compliment gemaakt worden aan de thuisploeg, een nieuwkomer in de eerste klasse, die beschikt over een bijzonder goed georganiseerde ploeg en een paar dreigende balvaardige spelers. Frisia was eigenlijk wel tevreden met de tussenstand, want hierdoor hoefde er niet dominant gespeeld te worden want de Frisianen hebben zich onder leiding van trainer Wieringa ontwikkeld tot een levensgevaarlijke counterploeg.

Een minuut of 8 na de rust scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer; een magnifieke solo langs 3 tegenstanders werd door een speler van Broeksterboys hard en zuiver in de bovenhoek geschoten: 1-2.
Nu begon de spanning toch wat toe te nemen en dit beviel de Frisianen wel, het zorgde namelijk voor een hoop beleving op de tribunes en ook zeker bij de twee ploegen op het veld en op de bank. Broeksterboys bleef zeker aandringen na de aansluitingstreffer en begon steeds meer risico's te nemen maar aan het eind van vrijwel elke aanval stond óf het been van een van de zeer betrouwbare, solide spelende verdedigers Tyrone de Gries, Tom Oegema of Marvin Baron, of doelman Kuiphof lag in de weg om een doelpunt te voorkomen.
Frisia kreeg zelf niet bijzonder veel kansen, maar de kansen die er kwamen waren zeer gevaarlijk en leidden zo af en toe zelfs tot paniek in de achterhoede van de thuisploeg.

Zo'n 12 minuten voor tijd kreeg Frisia een kans die achterin begon en uiteindelijk bij Marvin Baron belandde. Marvin speelde een uitstekende wedstrijd en stuurde met een fraaie beweging twee spelers én de keeper van de tegenpartij de plaatselijke Wâlden in (deze arme tegenstanders schijnen nog steeds niet terecht te zijn) waarna hij nonchalant de bal met een lob binnen leek te werken, ware het niet voor de laatste verdediger van Broeksterboys, die zich geroepen voelde om de bal katachtig met de hand uit het doel te werken.

Uiteraard mag je als veldspeler de bal niet met de hand toucheren en doordat deze speler een zeker doelpunt voorkwam werd hem de rode kaart getoond, de uit deze overtreding volgende penalty werd koeltjes benut door Marvin Baron, die hiermee zijn tweede treffer van de avond maakte: 1-3. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, ware het niet dat Broeksterboys zo'n 3 minuten voor tijd met een droge punter van afstand toch weer aansluiting vond bij de Frisianen: 2-3.

Zo werd het onverwacht toch nog spannend in de slotfase waarin de thuisploeg alles op alles zette om de gelijkmaker te produceren. De keeper begon zich zelfs met de aanval te bemoeien en was steevast present op de helft van Frisia, 20 seconden voor tijd kwam de definitieve beslissing in de wedstrijd want Frisia scoorde de 2-4. Balverlies van Broeksterboys werd genadeloos afgestraft want het was Hidde Pater (wie anders) die de bal vanaf de eigen cirkel magnifiek in de andere goal lobte; een prachtig doelpunt dat de 3 punten veiligstelde voor de mannen van Ward Wieringa.

Al met al een misschien toch niet helemaal verdiende overwinning tegen een ploeg die erg goed georganiseerd stond, ondergetekende verwacht dat er maar weinig ploegen zijn die bij deze nieuwkomer punten weg gaat halen. Door deze driepunter begint Futsal Frisia 2 goed aan een seizoen waarin de verwachtingen hoog zijn. Aan alle lezers: Volg en like onze pagina en blijf op de hoogte van al het nieuws rondom de meest vermakelijke zaalvoetbalploeg van Noord-Nederland, bij onze wedstrijden is het namelijk nooit saai!

Broeksterboys 1 - Futsal Frisia 2 (0-2) 2-4
 
 
 

Afdrukken

Bcl
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia