Olde Veste JO15-1 - Frisia JO15-1

Zaterdag 30 september 2017

Competitie: Olde Veste JO15-1 - Frisia JO15-1 (0-1) 1-3

 

Frisianen pakken hun eerste drie punten in de competitie ten koste van Olde Veste JO15-1.

De thuisploeg had zeker niet het mindere van het veldspel en ook de kansen, maar deed er onthutsend weinig mee. Veel meer dan een paar afstandschoten was er in de wedstrijd niet.

Al na 10 minuten moest spits Leon het veld verlaten na een botsing en moest dizzy de kleedkamer opzoeken. Dinand verving hem.
Frisia was in de eerste kwartierfase brutaler en Fernando tikte raak, door een prima steekpass van Stef. Hierna nog enkele kansen van Dinand en Hidde die net niet hun teen tegen de bal konden zetten.

Olde Veste ging hierna tot aan de rust gas geven, maar de Frisianen konden de rust met een 0-1 voorsprong halen. 

Na de rust was de intentie van de Steenwijkers duidelijk. De Frisianen wankelden, maar vielen niet. Toen de storm van Olde Veste wat ging liggen, gingen de Frisianen van zich af bijten en begonnen meer het spel te dicteren.

Een subliem doelpunt van de voet van Maurits betekende een 0-2 voorsprong. Een doelpunt over 5 schijven waar Fernando en Milan hun belangrijkste aandeel in hadden. Maurits stond uiteindelijk geheel vrijgespeeld voor de Olde Veste keeper en wist beheerst te scoren. 

Hierna verzuimden de Frisianen hun kansen af te maken en was het veldspel van beide teams slordig te noemen in de afronding.

Waar Frisia verzuimde de 0-3 te scoren maakte Olde Veste in de 61e minuut de 1-2.

Maar gelukkig wist Fernando met een prima solo de 1-3 te scoren en het duel op slot te zetten.

De nederlaag was de tweede voor Olde Veste op rij in de competitie en voor de Frisianen de eerste in de competitie nadat het verleden week onterecht met 1-2 van Quick'20 JO15-1 verloor.

Volgende week staat de stadsderby bij op het programma bij Blauw wit JO15-1.

 

Afdrukken

Bcl
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia