Frisia MO13-3 - Drogeham MO13-1

04-11-2017 Frisia MO13-3 vs Drogeham MO13-1

Eens in de zoveel tijd komt er een wedstrijd voorbij die niet onopgemerkt mag blijven. Zo'n wedstrijd waarbij het wel aanwezige publiek dankbaar was om er bij te mogen zijn. Zo'n wedstrijd die het eigenlijk niet verdient om in de vergetelheid te raken. Afgelopen zaterdag was zo'n wedstrijd. Alle reden voor een verslag.

MO13-3 speelde de thuiswedstrijd tegen het op papier lastige Drogeham MO13-1. De basis-7 was wederom compleet en werd dit keer aangevuld met Anniek, Britt, Ellen en Alex. Omdat Drogeham ook over een grote selectie beschikte werd de wedstrijd om klokslag 14:15u aangevangen met 8 tegen 8.

Onder een waterig zonnetje die aanvankelijk zelfs even warm aanvoelde ontvouwde zich direct een spannende strijd die zich op beide helften afspeelde. Met Sterre gestart als aanvoerder vanwege de getoonde inzet in de wedstrijd vorige week op links, de jarige Mirte op rechts en Ellen centraal achterin stond de verdediging direct als een huis. Tel daarbij op het middenveld met pitbull Merle, technisch behendige Danique en keiharde werkster Mare en ook het middenveld klopte. Tot slot de voorhoede met de snelle en behendige Silke en Suze, een top duo.

En hoewel het aanvankelijk tegenhouden geblazen was, kreeg gaandeweg de eerste helft Frisia meer grip op de wedstrijd en konden de meiden bij vlagen hun tanden laten zien. De geweldig keepende Anniek wist met haar verre uittrappen continue de voorste linies te bereiken waarna de rest van het team kon aansluiten. De bal viel maar niet lekker waardoor echte kansen uitbleven. Drogeham bleek echter zeer gelijkwaardig en waar bij ons de bal net niet goed viel, kon een van hun behendige spitsen uit een onmogelijk hoek de bal over Anniek heen krijgen, een vergelijking met de goal van Van Basten in de finale EK 1988 gaat misschien te ver, maar enige overeenkomsten waren er zeker.

Na de goal waren er nog wat kansen over en weer maar het meest spraakmakende moment was de keiharde bal die Merle vol in het gezicht kreeg. Even schrik alom, maar Merle toonde aan uit het juiste hout gesneden te zijn en wist zich te herpakken. De welverdiende rust diende zich aan. Om echter in de rust van de kunstgrasvelden nog naar de achterste kleedkamers te gaan nabij het korfbalveld is geen doen, daarom werd (wederom) de rust gehouden in de kou op het veld. Het zou fijn zijn als Frisia hier wat aan kan doen met de indeling van de kleedkamers/wedstrijden, want dit kan eigenlijk niet.

Na de limo en een stuk ontbijtkoek ving de 2e helft aan. De rots in de branding Ellen werd achterin afgelost door Britt die al eens eerder bij MO13-3 had laten zien een enorme meerwaarde te zijn. Voor Britt kwam Alex op het middenveld die zo een de verbinding verzorgde tussen verdediging en aanval. En in de aanval zou Frisia gaan. Het eerste kwartier na rust was werkelijk ‘galleryplay’. Alles leek te lukken, onze aanvalsters werden veelvuldig gevonden en met de snelheid van Silke en de behendigheid van Suze hing de gelijkmaker in de lucht. En die viel uiteindelijk ook, terecht! Eindelijk viel de bal wel een keer goed en het was Suze die het laatste zetje tegen de bal wist te geven. Blijdschap alom, zowel bij de speelsters alsook bij de coaches!

Na de gelijkmaker ontstond weer het beeld van de eerste helft; 2 gelijkwaardige teams die continue de aanval zochten maar veelal net te kort kwamen in de afwerking. Maar soms hoeft een wedstrijd niet geweldig te zijn door goals of geweldig voetbal, soms kan een wedstrijd uitgroeien tot een klassieker door geleverde strijd of geweldige momenten. En dat was ook vandaag het geval. Al kwam het geweldige moment op naam van Drogeham, zij wisten uiteindelijk met een zo mogelijk nog mooiere goal dan de eerste toch de 1-2 op het scorebord te brengen. Onze verdediging en Anniek konden hier niks aan doen, prachtige pegel in de kruising.

De kopjes gingen echter niet neer en met Ellen erbij als extra pion in de aanvalslinie probeerden we nog iets te forceren. Maar een combinatie van sterk verdedigen van Drogeham en het net niet goed vallen van de bal resulteerde uiteindelijk in een kleine nederlaag. Een nederlaag die echter niet zo voelde. De meiden stapten stuk voor stuk met een glimlach van het veld. En terecht, ze hebben stuk voor stuk hun taak goed uitgevoerd en bovenal keihard gewerkt, compliment! Ook de meiden van MO13-1 weer bedankt voor jullie inzet, super.

 

Tot volgende week!

 

Afdrukken

Bcl
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia