Lid worden

Wil je lid worden van Frieslands oudste voetbal vereniging? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om lid te worden.

Voor alle antwoorden op vragen over lidmaatschap die je hieronder niet vindt, kun je terecht bij de betreffende coördinator. Welke coördinator dat is, is afhankelijk van in welk team jij of je kind zit.

N.B. Klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan

 
 • Contributieregeling Seizoen 2017 - 2018

  Voor vragen, kunt u contact opnemen met de betreffende coördinator door in onderstaande tabel op het e-mailadres te klikken. Uw e-mail programma opent automatisch een nieuwe e-mail gericht aan deze coördinator.

  CategorieGeboren inContributieCoordinator E-mail
  Senioren1998 of eerder€252,-Coördinator Sen.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Vrouwen1998 of eerder€252,-Coördinator DamesDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  JO191999 of 2000€239,-*Coördinator JO19Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  MO191999 of 2000€239,-*VrouwenvoetbalDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  JO172001 of 2002€223,-*Coördinator JO17Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  MO172001 of 2002€223,-*Coördinator vrouwenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  JO152003 of 2004€223,-*Coördinator JO15Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  MO152003 of 2004€223,-*Coördinator vrouwenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  JO132005 of 2006€209,-*Coördinator JO13Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  MO132005 of 2006€209,-*Coördinator vrouwenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  JO112007 of 2008€209,-*Coördinator JO11Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  JO92009 of 2010€175,-*Coördinator JO9Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  JO82011€175,-*Coördinator JO8Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  JO72012 of 2013€ 122,-Coördinator JO7Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Donateursmin. € 62,-LedenadministratieDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Trainingslid€ 147,-LedenadministratieDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Niet spelend lid€ 102,-LedenadministratieDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Zaallid€ 112,-LedenadministratieDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  N.B. De bedragen gemarkeerd met een '*' zijn inclusief de kosten voor het kledingsfonds a € 25,-.


  Financiële ondersteuning


  Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of de sportattributen voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum. Voor meer informatie verwijzen wij u naar:
   
  https://www.jeugdsportfonds.nl/wp-content/uploads/sites/3/2016/08/Spelregels_gemeente_leeuwarden.pdf

  Aanmelden via het jeugdsportfonds dient u zelf te regelen.
  Dat kan via deze link: https://www.jeugdsportfonds.nl/aanvraag/

  Jeugd van 4- 18 jaar waarvan de ouders op bijstandsniveau leven kunnen voor financiële ondersteuning ook terecht bij Stichting Leergeld.

  Voor informatie verwijzen wij u naar deze website: http://www.leergeld.nl/leeuwarden/
  Voor aanvraag van deze financiële ondersteuning kunt u terecht op de volgende website : https://www.kindpakket.nl

   
 • Gezinskorting

  Bij meerdere leden wonend op één adres geldt, dat het oudste lid de volledige contributie
  betaalt en ieder volgend lid 75%. N.B. De gezinskorting geldt alleen voor contributie op jaarbasis. Dit betekent dat de korting (25%) alleen verleend wordt over het contributiebedrag exclusief de kosten voor het kledingfonds. Rekenvoorbeeld - het volgende lid is een A-junior, het oudste lid een Senior.

  De korting (25%) wordt verleend over € 217,00 - € 25,00 (kosten kledingfonds) = € 192,00 x 25 % = € 48,00 korting.

  Let op: de korting moet elk nieuw voetbalseizoen (een seizoen loopt van 1 juni of later tot 1 juni het daarop volgende jaar) opnieuw worden aangevraagd!

  L.A.C. “Frisia 1883” behoudt het recht om te controleren of de korting terecht is toegekend. Van de leden wordt verwacht dat zij hier aan meewerken en kunnen aantonen dat er meerdere leden op één adres wonen.
 • Studentenkorting

  Studenten krijgen korting bij Frisia!
  Spelende senioren die studeren krijgen een korting van € 20,00 op de contributie.
  Ben je al lid, dan kun je deze korting regelen voor het begin van het nieuwe seizoen. Nieuwe leden kunnen het hele jaar gebruik maken van deze regeling.
  Let op: de korting moet elk nieuw voetbalseizoen (een seizoen loopt van 15 juni of later tot 15 juni het daarop volgende jaar) opnieuw worden aangevraagd!
  L.A.C. “Frisia 1883” behoudt het recht om te controleren of de korting terecht is toegekend.

  Van de leden wordt verwacht dat zij hier aan meewerken en kunnen aantonen dat er een studie wordt gevolgd.
  Onder een studie wordt verstaan: een eenjarige of meerjarige opleiding op HBO-niveau en/of WO-niveau.

  De gezinskorting vervalt als je gebruik maakt van de studentenkorting.
 • Jeugdsportfonds Friesland/Stichting Leergeld Leeuwarden

  Kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging kunnen mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding.
  Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen (bron: Jeugdsportfonds Friesland).

  De contributieverantwoordelijkheid in dit soort gevallen ligt niet bij L.A.C. “Frisia 1883”. U moet zelf bewaken dat de contributie daadwerkelijk wordt overgemaakt door het fonds of de stichting naar L.A.C. “Frisia 1883”. Als lid bent u altijd contributie verschuldigd. Contact: http://www.leergeld.nl/locaties/leeuwarden http://friesland.jeugdsportfonds.nl/
 • Betaalwijze

  De contributie kan alleen worden voldaan door automatische incasso. Nieuwe leden zijn verplicht een machtiging af te geven.
  Het bankrekeningnummer(IBAN) van L.A.C. “Frisia 1883” is NL25 INGB 0000 909430.
 • Betalen in termijnen

  Indien u heeft aangegeven de contributie in termijnen te betalen, dient u onderstaande termijnen aan te houden.
  In het geval van een jaartermijn, waarbij het gehele contributiebedrag in één keer wordt gevraagd, zal er rond 27 augustus geïncasseerd worden.
  In het geval van een maandtermijn, waarbij het contributiebedrag in 10 termijnen wordt gevraagd, zal er rond de 27ste van de volgende maanden geïncasseerd worden: augustus, september, oktober, november, december, januari, februari, maart, april, mei.

  Het is NIET mogelijk om in kwartaaltermijnen te betalen of in een andere termijn. Wij staan op dit moment alleen een jaartermijn toe en maandelijkse termijnen (in 10 keer).
 • Automatische Incasso

  De automatische incasso is een service van de vereniging en ontneemt niet uw betalingsverantwoordelijkheid. U dient er zelf voor zorg te dragen dat het saldo op uw rekening op de incassodatum toereikend is. Daarnaast verzoeken wij u bij een rekeningnummer wijziging dit zo snel mogelijk door te geven aan de financiële commissie. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

  Overzicht termijnen en incassodatum
   
  Frequentie contributie Termijnen Incassodatum Maand
  Jaarfactuur Termijn 1 rond 27-8 Augustus
  Maandfactuur Termijn 1 rond 27-8 Augustus
  Maandfactuur Termijn 2 rond 27-9 September
  Maandfactuur Termijn 3 rond 27-10 Oktober
  Maandfactuur Termijn 4 rond 27-11 November
  Maandfactuur Termijn 5 rond 27-12 December
  Maandfactuur Termijn 6 rond 27-1 Januari
  Maandfactuur Termijn 7 rond 27-2 Februari
  Maandfactuur Termijn 8 rond 27-3 Maart
  Maandfactuur Termijn 9 rond 27-4 April
  Maandfactuur Termijn 10 rond 27-5

  Mei

 • Betalingsregeling

  Als u gebruik wilt maken van een betalingsregeling kunt u hierover contact opnemen met de financiële commissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Achterstand in betaling/Wanbetaling

  Het komt helaas voor dat leden niet op tijd de contributiefactuur betalen of zelfs helemaal niet betalen. L.A.C “Frisia 1883” maakt dan gebruik van het starten van een incassotraject door incasso’s aan te bieden aan “Bos Incasso” (www.bosincasso.nl).
  Leden die niet betalen zullen te maken krijgen met “Bos Incasso”. Naast het intrekken van de spelerspas, hiermee dus uitsluiting van het spelen van wedstrijden, zullen er incassokosten in rekening worden gebracht die bovenop het openstaande bedrag komen.

  Jaarfactuur (zie ook het Stroomdiagram “Jaarfactuur Contributie”)

  In het geval van een jaarfactuur krijgen leden 1 maand de tijd om de jaarfactuur te voldoen. Doen zij dit niet dan wordt er een herinnering verstuurd met een betaaltermijn van 14 dagen. Is de betaling dan nog niet ontvangen? Dan volgt een aanmaning met een betaaltermijn van 7 dagen. De spelerspas wordt op dit moment ook ingenomen. Is de laatste betaaltermijn van 7 dagen ook verstreken? Dan volgt een incassotraject en wordt de incasso aangeboden aan “Bos Incasso”. In het geval van een automatische (jaar)incasso die mislukt, gaan wij er vanuit dat de leden zelf het jaarbedrag overmaken. Dit kan overgemaakt worden naar: NL25 INGB 0000 909430 tnv. LAC FRISIA 1883 ovv. jaarcontributie Zie bijlage 'Stroomdiagram Jaarfactuur Contributie.pdf'.

  Maandfactuur (zie ook het Stroomdiagram “Maandfactuur Contributie”)

  Bij de maandfacturen gaat het over automatische incasso’s die kunnen mislukken. Dit kan zich gedurende het seizoen dus in één van de 10 maandtermijnen of in meerdere maandtermijnen voor doen. Dit betekent dat er ook leden kunnen zijn die meerdere maandtermijnen achter elkaar missen. Hiervoor zullen andere voorwaarden gelden dan voor de leden waarbij het zich een keer voor doet. Uit de praktijk blijkt dat de volgende redenen door de bank worden opgegeven bij de storno’s (het mislukken van een automatische incasso): “onvoldoende saldo”, “rekeningnummer niet correct”, “terugboeken op verzoek van de klant”, “geen machtiging verstrekt”.

  Eerste mislukte maandincasso

  Omdat het hier om 1/10 van het jaarbedrag gaat zal de eerste vervaltermijn drie weken zijn (na de incasso rond de 27ste). Na drie weken wordt er een herinnering verstuurd met een betaaltermijn van 14 dagen. Is de betaling dan nog niet ontvangen? Dan volgt een (laatste) aanmaning met een betaaltermijn van 7 dagen. De spelerspas wordt op dit moment ook ingenomen. Is de laatste betaaltermijn van 7 dagen ook verstreken? Dan volgt een incassotraject en wordt de incasso aangeboden aan “Bos Incasso”.

  Twee mislukte maandincasso’s achter elkaar

  Voor de leden waar de maandelijkse incasso twee maanden achter elkaar is mislukt stellen wij aanvullende voorwaarden. Deze voorwaarden luiden dat het lid wordt verzocht de contributie voor 5 termijnen (half jaar) in het vooruit te betalen. De betaaltermijn voor deze 5 termijnen zal weer 14 dagen bedragen. Is de betaling dan nog niet ontvangen? Dan volgt een (laatste) aanmaning met een betaaltermijn van 7 dagen. De spelerspas wordt op dit moment ook ingenomen. Is de laatste betaaltermijn van 7 dagen ook verstreken? Dan volgt een incassotraject en wordt de incasso aangeboden aan “Bos Incasso”.

  In het geval van een automatische (maand)incasso die mislukt gaan wij er vanuit dat de leden zelf het maandbedrag overmaken.

  Dit kan overgemaakt worden naar: NL25 INGB 0000 909430 tnv. LAC FRISIA 1883 ovv. Maandcontributie
  Zie bijlage 'Stroomdiagram maandfactuur Contributie.pdf'.
 • Doorgeven van wijzigingen in adres/telefoonnummer/e-mail/rekeningnummer/betaalwijze ...

  De ledenadministratie en de financiële administratie wordt door L.A.C “Frisia 1883” in “Sportlink (KNVB)” gevoerd.
  Voor de juiste gegevens van de leden in deze administratie zijn wij afhankelijk van de leden zelf.
  Wij verzoeken alle leden vriendelijk doch dringend om de volgende wijzigingen te allen tijde door te geven aan L.A.C “Frisia 1883”:

  - wijziging in (correspondentie)adres; via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  - wijziging in telefoonnummer; via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  - wijziging in e-mailadres; via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  - wijziging in rekeningnummer; via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  - wijziging in betaalwijze. via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bovenstaande gegevens zijn noodzakelijk voor de vereniging om in contact te kunnen treden met haar leden. De verantwoording voor de juiste gegevens ligt bij de leden.
 • Boetes gele en/of rode kaarten

  De boetes voor gele en/of rode kaarten moeten door het lid zelf betaald worden. Deze boetes zijn de bedragen/kosten die door de KNVB direct bij L.A.C “Frisia 1883” in rekening gebracht worden. Op dit moment worden de leden die een kaart hebben gekregen per december en per juni op de hoogte gesteld van de desbetreffende boete. Ook hier zal een incassotraject gaan gelden! De volgende voorwaarden zijn van toepassing. Voor de boetes zal een eerste vervaltermijn van 28 dagen gelden. Vervolgens wordt een herinnering verstuurd met een betalingstermijn van 14 dagen.

  En als laatste een aanmaning met een betalingstermijn van 7 dagen waarbij ook hier de spelerspas wordt ingenomen.
  Is de laatste betaaltermijn van 7 dagen ook verstreken?

  Dan volgt een incassotraject en wordt de incasso aangeboden aan “Bos Incasso”.
 • Opzeggingen/ Wijzigingen lidmaatschap

  Het lidmaatschap van onze vereniging loopt van 15 juni (of later) tot 15 juni van het daarop volgende jaar. Tussentijdse opzegging van het lidmaatschap is niet mogelijk. U bent dus een heel jaar contributie verschuldigd.

  In geval van contributieachterstand zal bij een overschrijving de spelerspas niet worden vrijgegeven.

  Overschrijving kan pas plaatsvinden als de (achterstand in) contributie is betaald en de kleding is ingeleverd. Daarnaast behoudt de vereniging het recht om leden te royeren bij contributieachterstanden. Opzegging van het lidmaatschap dient per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) te worden doorgegeven aan onze ledenadministratie en wel vóór 1 juni, anders wordt u geacht weer een jaar lid te zijn.

  Ook wijzigingen in het lidmaatschap (b.v. van spelend naar niet-spelend lid) moeten vóór 15 juni op bovengenoemd adres zijn. Overschrijvingen gaan tegenwoordig digitaal, zeg het lidmaatschap per mail op bij de ledenadministratie en geef aan dat je naar een andere club gaat. NB voor de A categorieën moet dat voor 15 juni.

Afdrukken

Bcl
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos

Contact

 • Contactgegevens
 • Routebeschrijving
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia