JO11-1 OVERTUIGEND KAMPIOEN VOORJAARSCOMPETITIE

Zaterdag 11 mei is het najaarscompetitie-kampioenschap behaald in en tegen Buitenpost door Frisia JO11-1.
Ongeslagen staan ze na 10 gespeelde wedstrijden bovenaan met 30 punten en een positief doelgemiddelde van 59.


Het was meteen al duidelijk dat Frisia JO11-1 de titelfavoriet zou zijn in deze competitie. Dan moet je het natuurlijk nog wel waarmaken. Vooral thuis op het voor de jongens zo “heilige” kunstgras van de Magere Weide werden de tegenstanders helemaal zoek gespeeld. Vaak moesten we even wachten tot het eerste doelpunt ging vallen. Daarna werd de ene na de andere vloeiende aanval vaak fantastisch afgerond. De uitslagen waren dan ook groot.

De eerste wedstrijd werd Zwaagwesteinde met 9-1 opgerold. Daarna werd Harkemase Boys met ‘tikkie takkie’ voetbal 8-1 weggespeeld. Volgens sommigen was V.V. Buitenpost ook een titelfavoriet, maar die werd met maar liefst 10-2  aan de kant gezet. De ‘reuzen’ van WWS Wirdum/Warga werden met 6-1 naar huis gestuurd. De laatste wedstrijd werd een 14-1 monsterscore tegen Irnsum
 
Tsja met uitwedstrijden moet je ook wel eens op gras spelen. Bij Wirdum weten we eigenlijk nog steeds niet op wat voor ondergrond de jongens moesten spelen. Ondanks dat Frisia veel beter was werd er heel moeilijk gescoord. Ze kwamen zelfs nog met 0-1 achter, maar uiteindelijk door wilskracht een 1-2 overwinning. In Irnsum maakten de jongens kennis met ‘echt’ gras dat al een tijdje niet meer gemaaid was. De jongens hadden het even moeilijk, maar toch weer een dikke 2-8 overwinning. Zwaagwesteinde werd uit met dezelfde cijfers als thuis verslagen, 1-9. De mooiste en spannendste uitwedstrijd was uit bij Harkemase Boys. Natuurlijk op ‘echt’ gras en de Harrekieten waren geïnstrueerd om het voetbal van Frisia onmogelijk te maken. Er werd stevig gevoetbald, maar het betere voetbal bleef van Frisia. Dit resulteerde in een verdiende 2-3 overwinning.
 
Op 11 mei 2019 in en tegen Buitenpost kon Frisia het kampioenschap dus al veiligstellen. Het liep meteen al gesmeerd. Frisia liep al snel uit naar een 0-5 voorsprong. Echter Buitenpost wilde natuurlijk niet weer zo’n dikke nederlaag. Ze knokten zich dan ook terug tot 4-5. Op het einde was het weer aan Frisia en werd het een 4-7 overwinning. FEEST! in Buitenpost en bij thuiskomst in Leeuwarden FEEST! …. Niet op een platte kar, maar op een platte boot door de stad geweest!

Een mooie prestatie van de jongens van JO11-1 en de technische staf. Hulde!

tekst: een enthousiaste ouder

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia