Westrijdverslag Frisia 1 - Ouwe Syl 1

Vandaag 12 oktober, staat het thuisduel tegen Ouwe Syl 1 op het programma. Op papier zijn dit de nrs 1 tegen 2  - dus Frisia moet aan de bak vanmiddag.

Die Mannschaft van Tobias zat zoals afgesproken tijd (15:45) keurig in de kleedkamer. Kobus heeft zijn muziek installatie geïnstalleerd, zodat dj(ster) Hoving wat plaatjes kan draaien. Eerst volgt er even een kort praatje, de opstelling was vrijdag al bekend gemaakt. Er waren 2 wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd, zo hadden dribbel koning dikkie en Elzinga weer eens een basisplaats en mocht Mol deze wedstrijd de grote gele band dragen omdat Heins donderdag op trainen een kleine blessure aan zijn rechter hamstring kreeg.

Opstelling: Kobus, Frank, Zijlstra, Edwin, Dennis, Jan-Dirk, Hoekema, Timmer, Mark, Patrick, Willem
Wissels: Karim, Rick, Bakker

Frisia gaat fanatiek van start en wil gelijk vanaf min. 1 laten zien dat de punten deze middag op de Magere Weide zullen blijven. Zoals elke wedstrijd probeert de tegenstander Frisia gelijk onder druk te zetten. Zo moet Kobus in de beginfase gelijk zijn klasse tonen en zich even uit strekken. Dit zal tevens ook zijn enige serieuze redding zijn, want vaak zou Ouwe Syl zich niet melden in het doelgebied deze middag.

Tobias zet al vroeg het systeem om ,van 4-3-3 naar 4-4-2  en Ouwe Syl wordt gelijk terug gedrongen tot hun eigen speelhelft. Frisia heeft al een paar goede kansen gehad in het eerste kwartier. De 1-0 valt in de 26e minuut, door een fraaie actie van onze baltovenaar Hoekema die Dikkie vrij voor de keeper zet en goed afrondt. De 2-0 valt hierna ook snel, want in de 36e minuut, komt de bal die Mark op Hoving bedoelde, voor de voeten van Mol. Mol doet in plaats van zijn wel bekende schaar eens iets nieuws en kapt de bal binnenkant voet af en schiet op goal. Helaas valt deze via de voet van de tegenstander binnen dus geen zuiver doelpunt voor Mol. Nu heeft hij wel even aan de scheids gevraagd of zijn naam in het boekje mocht en dat gebeurde.

Nog voor het rust signaal is er dan eindelijk de lang verwachte 5e ster van Hoving. Uit een voorzet van Elzinga kopt Hoving het leer keurig in het netje. Na de wedstrijd kreeg hij een polo, die zijn vriendin al weken in de kast had hangen, uitgereikt . Deze  zou hij vol trots na de wedstrijd dragen (met een aantal sterren erop).

Na de thee ging Frisia op zoek naar nog een paar doelpunten, anders zou Tobias na de wedstrijd niet trakteren op bier!! Helaas werd er nog maar 1 keer gescoord in de tweede helft, deze bal was eigenlijk voor Mol bestemd, maar vloog er direct in. Karim kreeg de misser van de dag op zijn naam. Waar hij de punt van zijn schoen iets te hard tegen de bal drukte was het nog zeer knap om deze binnen de 5 meter over het doel te mikken. Frisia wint deze middag de wedstrijd uiteindelijk zeer eenvoudig met 4-0, na de wedstrijd trakteerde Tobias zoals beloofd.

Volgende week gaat Frisia op bezoek bij CVO en zal er op gebrand zijn om de koppositie stevig in handen te houden.
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia